Nemt Fundament integrerer flygtning

07.10.2016

For et år siden flygtede 43-årige Mohammed Majed Alcharour fra Damaskus i Syrien på grund af borgerkrigen. Han efterlod bl.a. jobbet som selvstændig elektriker, hvor han havde fem mand under sig, til fordel for en mere tryg, men uvis fremtid i Danmark.

Siden januar har han arbejdet hos Nemt Fundament på fuld tid i løntilskud.

”Hos Nemt Fundament vil vi gerne bidrage til, at flygtninge bliver integreret i det danske samfund. Og det er vores helt klare overbevisning, at det sker gennem et arbejde,” siger Rune Roepstorff Nissen, indehaver af Nemt Fundament.

Al forskning peger desuden på, at den bedste måde at sluse flygtninge ud i job er gennem en virksomhedsrettet indsats. Det forklarer Jacob Arendt Nielsen, der er professor og afdelingsleder ved KORA, i en artikel i onlinemediet Kommunen.dk.

Træner faglige og sproglige færdigheder

”Hos Nemt Fundament arbejder vi hårdt, og det gør Mohammed også. Vi er derfor rigtig glade for at have ham ansat. Han er meget lærenem og utrolig selvstændig. Det gode ved Mohammed er, at han har et stort gåpåmod, selv tager initiativ og er god til praktisk arbejde,” siger Rune Roepstorff Nissen og fortsætter:

”Det er en stor hjælp, at Furesø Kommune kan hjælpe økonomisk, mens vi hjælper Mohammed med at forbedre hans sproglige og faglige færdigheder. Det betyder, at vi kan præsentere ham som en god arbejdskraft, der selv bærer sin løn, når løntilskuddet stopper.”

Det første møde med Mohammed foregik med en tolk, da han tilbage i januar kun kunne tale arabisk. Blot få dage efter startede han på arbejde hos Nemt Fundament på egen hånd.

Selvom Mohammed bliver bedre til det danske sprog for hver dag, der går, er det ingen sag at kommunikere via fagter. Nemt Fundament bruger desuden Google Translate fra dansk til arabisk, når der skal gives mere præcise instruktioner. Og det fungerer rigtig godt.

Hos Nemt Fundament er Mohammed lageransvarlig. Han står for optællingen af de mange skruefundamenter og holder orden på lageret. Mohammed er endda blevet så fortrolig med Nemt Fundament, at han nu tager alene ud og sætter et fundament.

”Vores samarbejde giver stor værdi for både Mohammed og Nemt Fundament. Jeg ville ønske, at flere flygtninge fik chancen for at komme i gang ved hjælp af et arbejde,” siger Rune Roepstorff Nissen.